20 Şubat 2007

40 Gün 40 Gece Sulukule: İlk Buluşma

“40 Gun 40 Gece Sulukule” etkinlikleri kapsaminda,

Sulukule’de gerceklesecek haksiz yikimlarin onune gecmek, bolgede sosyokulturel surdurulebilir bir gelisimi saglayabilmek icin bir araya geliyoruz.

Sulukule Calisma Grubu olarak 18 Ocak 2007 Persembe saat 15.30-18.00 arasi Istanbul Bilgi Universitesi Dolapdere Kampusu Cizgi Atolye’de, “40 Gun 40 Gece Sulukule” etkinliklerinin gelistirilmesi icin bölge halki ve konu ile ilgilenen farkli disiplinlerden profesyoneller ve akademisyenlerin katildigi bir bulusma gerceklestirdik.

Bu bulusmada Sulukule ne demektir? Mevcut yikimlar nasil bir tarihi mirası ve gelenegi yok etmektedir?, Surdurulebilir bir gelecek icin neler yapilmali?, Sulukule halkina nasil destek olabiliriz? Yikima 40 gun kala kisa vadede neler yapabiliriz? Nasil ses getiririz ve Sulukule’ye destegi arttiririz? Yikimi nasil onleyebiliriz? Uzun vadede bunlar nasil sureklilik iceren projelere donusur? gibi konular ve sorular uzerinden karsilikli bir fikir ve gorus paylasiminda bulunuldu.

“40 Gun 40 Gece Sulukule” etkinlikleri ile konunun hem Sulukule’de hem de paralel diger kent mekanlarinda (Beyoglu ve Universiteler gibi) gundeme getirilmesi, kamuoyunda Sulukuleye ve Sulukulelilere destegin arttirilmasi ve yikimlarin durdurulması icin bir gundem yaratilmasi hedeflenmektedir.

1 yorum:

claire marie dedi ki...

Merhaba!

I'm an exchange student studying at Bogazici University this semester. As part of my scholarship, I must bring back some kind of project to present to my university and community at home in Baltimore, MD, where gentrification is also occurring. I study sociology/anthropology and art. I learned about your organization through the "Istanbul Map" project. I'm very impressed with your organization and projects and I would love to meet and learn more. Where are you located? I envision my project to be a documentation (interview and photo) of the areas and changes occuring as well as the artists and organizations who focus on the preservation of these areas. I would greatly appreciate your assistance!

Best Regards,
Claire Cote